Academic lectures, reports and other short books

  • Het ideaal van de neutrale staat. Inclusieve, exclusieve en compenserende visies op godsdienst en cultuur (oratie Rotterdam), Den Haag: BJU, 2009. (80 p.) [‘The ideal of the neutral state. Inclusive, exclusive and compensatory views on religion and culture’]
  • ‘Culturele diversiteit en de democratische rechtsstaat’, in: W. van der Burg, C.J.M. Schuyt en J.H. Nieuwenhuis, Multiculturaliteit en recht (Preadviezen Nederlandse Juristenvereniging 2008), Deventer: Kluwer, 1-62. [‘Cultural diversity and the democratic state with a rule of law’] 
    • (partly reprinted in ‘Cultuur: waar hebben we het over?’, in: T. Visser, M. Baracs, A. Dijk (red.), ‘Het is cultuur geloof ik.’, Alkmaar: Falstaff media 2009, 23-38.)
  • Over hoofddoekjes, lange rokken en de seculiere samenleving. De noodzaak van een inclusieve democratie en een theologie der voorlopigheid (rede bij de opening van het academisch jaar), Kampen (Kamper oraties) 2006. (23 p.) [‘On head scarves, black stockings and secular society. The need for an inclusive democracy and a theology of provisionality’]
  • Dynamisch recht. De interactie tussen recht, ethiek en samenleving (oratie Tilburg), Den Haag: Boom Juridische uitgevers 2001. (46 p.) [‘Dynamic law. The interaction between law, ethics and society’]
  • AIDS en ethiek. Een verkenning van ethische en rechtsfilosofische vragen rond HIV-infectie en AIDS, Utrecht: Centrum voor Bio-ethiek en Gezondheidsrecht 1989, with A.H. Vedder. (72 p.) [‘AIDS and ethics. An exploration of ethical and legal philosophical questions with regard to HIV-infection and AIDS’]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: